BONDI JUNCTION

Designed to increase the capabilities of the dwelling and size of the living areas, the Bondi Junction residence involved the addition of a new first floor above the existing single storey terrace. The addition provides two additional bedrooms and a bathroom creating much needed space for the clients and ensuring the longevity of the building. The rear bedroom features French doors with views out to an adjacent park and a window seat overlooking the rear yard. Highlight windows and skylights have been strategically placed to ensure the abundance of natural light in the home, thereby reducing reliance on artificial lighting during daylight hours.  Recycled timbers and blackbutt, a sustainably forested and high quality timber have been used as flooring, stair, balustrade and in fenestration details throughout the residence. Zero VOC and non petroleum based finishes are among a number of the green initiatives used in the construction of this home.