anderson-architecture-buckingham-studio-commerical-1200x741

Buckingham St Studio

Commercial

project completion · 2016

builder ·

engineer ·

interiors · Anderson Architecture

photography · Chad Dao

Response

We have endeavoured to make our workspace as sustainable as possible in both its fit out as well as in the everyday life of the office.

We enjoy the original and salvaged features of our warehouse-converted office space from the exposed beams above to the timber boards on the floor; reusing the materials and exposing the original character of the space were key element of its design.

Our lush green wall both cleans the air that we breathe, while providing greenery and bringing life into the space. Our electricity is 100% renewable and we use 100% recycled paper products.

Our Productivity Moderator and Happiness Coach Freddie the Moodle helps us to keep everything in perspective!

Key Features

  • Exposed floor joists give character to space
  • Green wall to improve indoor air quality
  • Use of recycled materials from demolition
  • Low VOC floor finish
  • Ceiling fans to reduce AC demand