HANGING GARDENS HOUSE

The Hanging Gardens house is an environmentally sensitive addition to the rear of an existing semi.  A new dining room and kitchen are connected by a central atrium, creating a series of bright indoor/outdoor living spaces. A green roof overhangs the  dining pavilion minimising the visual and environmental impact of the development. The modest first floor addition provides a new master bedroom, ensuite and a study overlooking the kitchen below. The construction of the addition implemented both environmentally sensitive construction methods and materials including the use of recycled brick. Water tanks are also concealed beneath the structure of the house and decked courtyard area. Strategically placed operable windows and skylights significantly improve the dwelling’s access to natural light and ventilation.