Leichardt Warehouse

This project involves the complete transformation of an inner west warehouse. The existing space has very poor thermal performance, it is very cold in winter and too hot in summer.  The new design allows for dynamic living spaces that unfold around an internal courtyard, providing solar access throughout the home. This key feature allows the home to achieve a 7.5 star thermal performance rating.  The considered integration of the proposed works with the expressive timber trusses of the existing structure preserve the rich character of the building. Carefully designed outdoor spaces on both the ground and first floor allow internal rooms to extend beyond the built form. Generous entertaining areas with voids and double height spaces create an exciting spatial experience, maximising natural light and ventilation.